Blog Layout

Vloerisolatie bij nieuwbouwwoning

Vloerisolatie bij nieuwbouwwoning

Vloerisolatie bij een nieuwbouwwoning is sinds de jaren 80 van de vorige eeuw standaard vanaf de bouw. Het is dus niet de vraag of vloerisolatie bij een nieuwbouwhuis nodig is, maar welke thermische isolatie op het moment van de bouw voor uw woning het beste is. Met het oog op de steeds stijgende energiekosten is het zinvol om dit goed te overwegen, omdat de keus van vloerisolatie uiteindelijk het verschil maakt in hoeveel u bespaart op de stookkosten.


Bij ISOSEL Vloerisolatie kiezen we voor de vloerisolatie van TONZON thermische kussen. Weten hoe u dit kunt combineren met bestaande vloerisolatie? Vraag ons om advies of een gratis isolatie-inspectie.



Informatie aanvragen
  • Stank uit de kruipruimte?

    nadelen van steenwollen isolatie

    nadelen van steenwol

    vloerisolatie bij nieuwbouwwoning

Vloerisolatie bij een nieuwbouwwoning, hoe zit dat?

Welke voorschriften er gelden bij het isoleren van de vloer in een nieuwe woning, welke innovatieve vormen van isolatie er zijn en de voordelen, daarover vertellen we u graag meer. Daarnaast halen we enkele vooroordelen over vloerisolatie uit de lucht.

Isolatie bij nieuw te bouwen huizen, en daarmee vloerisolatie bij nieuwbouwwoningen, speelt een belangrijke rol vanwege de strenge voorschriften van de Nederlandse wetgeving op het gebied van energieprestaties van gebouwen.


De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) is sinds 1995 steeds strenger geworden. Deze norm bepaalt de maximale hoeveelheid energie die een gebouw per vierkante meter mag verbruiken voor verwarming, koeling, ventilatie en warmwaterbereiding. Het gebruik van vloerisolatie is een effectieve manier om aan deze eisen te voldoen en wordt daarom sterk gestimuleerd door de Nederlandse overheid. Bovendien kan het voldoen aan deze voorschriften ook van invloed zijn op de waarde en verkoopbaarheid van de woning in de toekomst.

Gratis inspectie en hulp

Welke type vloerisolatie wordt in de bouw gebruikt?

Bij de bouw van nieuwe woningen worden verschillende typen vloerisolatie gebruikt. Het meest gangbare type is tegenwoordig Tonzon Vloerisolatie. Daarmee worden energieverspillende koudebruggen vermeden. Andere veelgebruikte typen vloerisolatie zijn EPS (geëxpandeerd polystyreen) isolatieplaten, XPS (geëxtrudeerd polystyreen) isolatieplaten en minerale wol. De keuze wordt vaak bepaald door de specifieke eisen van het bouwproject, de beschikbare ruimte, de gewenste isolatiewaarde en kostenefficiëntie.


De voor- en nadelen van de verschillende soorten vloerisolatie die standaard bij nieuwbouwwoningen worden gebruikt.

Gespoten PUR (polyurethaan) schuimisolatie:

Voordelen:

  • Goede isolatiewaarde per dikte, relatief dunne laag is voldoende
  • Naadloze aansluiting, koudebruggen worden geminimaliseerd

 

Nadelen:

  • Vaak duurder dan andere isolatiematerialen
  • Kent gezondheidsrisico's vanwege chemicaliën en uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS) na installatie.


EPS (geëxpandeerd polystyreen) isolatieplaten:

Voordelen:

  • Lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren
  • Relatief goedkoop
  • Goede thermische isolatie


Nadelen:

  • Lagere isolatiewaarde per dikte in vergelijking met sommige andere materialen.
  • Minder effectief bij het voorkomen van koudebruggen vanwege de noodzaak van overlappende platen.


XPS (geëxtrudeerd polystyreen) isolatieplaten:

Voordelen:

  • Hogere druksterkte en vochtbestendigheid dan EPS
  • Betere thermische isolatieprestaties per dikte


Nadelen:

  • Duurder dan EPS
  • Moeilijker te recyclen vanwege het productieproces


Minerale wol:

Voordelen:

  • Goede thermische isolatieprestaties
  • Goede geluidsisolatie
  • Brandwerendheid.


Nadelen:

  • Irriterend voor de huid, ogen en luchtwegen tijdens installatie.
  • Neigt tot verzakking na verloop van tijd, wat de isolatiewaarde vermindert
  • Heeft meer ruimte nodig

Wat is het verschil tussen standaard vloerisolatie en TONZON thermische isolatie?

Het verschil tussen standaard vloerisolatie en TONZON vloerisolatie ligt in de manier waarop de isolatie wordt aangebracht en de specifieke eigenschappen ervan.


Standaard vloerisolatie, zoals gespoten PUR schuimisolatie, EPS of XPS isolatieplaten en minerale wol, wordt doorgaans direct onder de vloer aangebracht om warmteverlies te verminderen. Deze isolatiematerialen bieden goede thermische isolatie, maar kunnen soms beperkingen hebben zoals koudebruggen of gezondheidsrisico's.


TONZON Isolatie maakt gebruik van thermoskussens die onder de vloer worden aangebracht. Deze kussens bestaan uit meerdere lagen reflecterend materiaal en isolerende luchtkamers, waardoor warmte wordt gereflecteerd en vastgehouden. TONZON isolatie staat bekend om zijn effectiviteit bij het voorkomen van warmteverlies en het verminderen van koudebruggen, terwijl het ook voordelen biedt zoals een eenvoudige installatie en geen gezondheidsrisico's zoals bij sommige andere isolatiematerialen.

Informatie aanvragen

Bestaande vloerisolatie in combinatie met TONZON vloerisolatie: is dat nodig?

TONZON isolatie kan bovenop of naast de bestaande isolatielaag worden aangebracht om de algehele isolatiewaarde te verbeteren en energieverlies verder te verminderen. Het combineren van bestaande vloerisolatie met TONZON vloerisolatie kan in sommige gevallen zeker zinvol zijn en energiebesparend zijn. Vooral als de bestaande isolatie niet voldoende is of als er koudebruggen zijn die moeten worden aangepakt. Ons team weet hier wel raad mee!


Informatie aanvragen
  • vloerisolatie bij nieuwbouwwoning

    vloerisolatie bij nieuwbouwwoning

    vloerisolatie bij nieuwbouwwoning

    vloerisolatie bij nieuwbouwwoning

Hoe werkt TONZON vloerisolatie samen met uw huidige vloerisolatie?

TONZON thermische isolatie bestaat uit meerdere lagen reflecterend materiaal en isolerende luchtkamers die onder de vloer worden aangebracht. De installatie van TONZON isolatie begint met het plaatsen van reflecterende folie op de vloer, waardoor warmte wordt gereflecteerd en terug de ruimte in wordt gestuurd. Vervolgens worden thermoskussens geïnstalleerd, die bestaan uit lagen reflecterend materiaal met luchtkamers ertussen. Deze kussens vormen een effectieve barrière tegen warmteoverdracht, doordat ze de lucht in de kamers stilstaand houden, wat een isolerend effect heeft.


Wat TONZON isolatie onderscheidt, is niet alleen de manier waarop het warmteverlies minimaliseert, maar ook hoe het samenwerkt met andere vloerisolatiematerialen. In situaties waar al standaard vloerisolatie aanwezig is, kan TONZON isolatie worden aangebracht bovenop of naast de bestaande isolatielaag. Door deze aanvullende isolatie wordt het totale isolatieniveau van de vloer verhoogd, wat resulteert in een nog betere thermische efficiëntie van de woning.


Uiteraard kunnen we ook TONZON vloerisolatie voor u verzorgen wanneer u zelf gaat bouwen. In dat geval is deze manier van bodem- en vloerisolatie de enige methode die u nodig heeft. Wilt u weten hoe dat zit bij uw vloer en hoe u de vloerisolatie bij nieuwbouwwoningen kunt optimaliseren? Vraag ons om advies en een gratis isolatie-inspectie.

Informatie aanvragen

Voorbeeld kruipruimte vloerisolatie en kruipruimte ventilatie tegen vocht problemen in huis

  • houtwormen in huizen bestrijden bij klanten
  • houtwormen in huizen bestrijden bij klanten
  • Deel dit nieuws met een familielid of vriend(in).

    Isolatie jaren 30 woning
    door Rini Petersen 30 okt, 2024
    Vloerisolatie en isolatie van een jaren 30 woning, hoe pak je dat aan? Gerichte isolatie is de sleutel tot verhoogde duurzaamheid en wooncomfort van de jaren 30 woning. Lees meer over de mogelijkheden op gebied van isoleren, isolatie-subsidie en moderne isolatiematerialen voor woningen uit de jaren dertig.
    Subsidie Isolatie 2025 Groningen en Drenthe
    door Rini Petersen 07 okt, 2024
    Subsidie isolatie 2025 Groningen en Drenthe. In het voorjaar van 2024 presenteerde de Rijksoverheid een speciaal subsidieplan. De subsidie voor isolatie geldt vanaf 2025, maar huiseigenaren kunnen nu al starten met woningisolatie. De subsidieregeling voor vloerisolatie en spouwmuurisolatie kan achteraf worden aangevraagd.
    schuimbeton en TONZON
    door Rini Petersen 02 sep, 2024
    Dit wil je weten over vloerisolatie: wat is het verschil tussen schuimbeton en TONZON bodemisolatie, kruipruimte-isolatie en vloerisolatie? Isoleren brengt vragen met zich mee. Wat is de beste isolatie voor onder uw vloer ? Lees meer over de verschillen tussen schuimbeton en het TONZON isolatiesysteem.
    Share by: