Blog Layout

Verschil tussen schuimbeton en TONZON

Verschil tussen schuimbeton en TONZON vloerisolatie

Dat vloerisolatie, kruipruimte isolatie en bodemisolatie veel voordelen bieden, is bekend. Je huis of bedrijfspand isoleren verlaagt energiekosten en spaart het milieu. Minder bekend is dat niet elk isolatiemateriaal dit even goed doet. Wat is het verschil tussen


  • Wat is het verschil tussen schuimbeton en TONZON, en wat zet je het best in voor isolatie onder de vloer?


Informatie aanvragen
  • condensvorming tegen purschuim

    verschil tussen schuimbeton en TONZON

    verschil tussen schuimbeton en TONZON 

    vloerisolatie bij vloerverwarming kiezen

Vloerisolatie met schuimbeton, hoe werkt dat? 

Er is een groot verschil tussen schuimbeton en TONZON vloerisolatie. Zowel in materiaal als in isolatiemethode, isolatie-waarde en duurzaamheid. Vloerisolatie met schuimbeton is een methode waarbij een lichte, geïsoleerde betonlaag wordt gebruikt om de vloer van een gebouw te isoleren. Schuimbeton is een type beton waarbij veel lucht en een schuimmiddel aan het betonmengsel wordt toegevoegd. Lucht heeft een isolerende werking en maakt het beton lichter. Na het aanbrengen onder de vloer ontstaat een dikke, poreuze laag.


Gratis inspectie en hulp

De voordelen van schuimbeton

Hoe werkt dat?

Hoewel het verschil tussen schuimbeton en TONZON vloerisolatie echt groot is, heeft ook schuimbeton voordelen. Schuimbeton is veel lichter dan traditioneel beton, wat de belasting op de onderliggende structuren vermindert. Daarnaast zorgt het voor een goede thermische en geluidsisolatie. Schuimbeton is brandwerend en kan snel worden aangebracht.



De nadelen van schuimbeton

Een belangrijk verschil tussen schuimbeton en TONZON is de duurzaamheid. Nadelen Schuimbeton: schuimbeton is moeilijk te recyclen, terwijl TONZON isolatiemateriaal eenvoudig kan worden hergebruikt of gerecycled. Daarnaast vereist de productie van schuimbeton cement, waarvan de productie veel CO2 uitstoot. Hoewel het product zelf lichtgewicht is en energie bespaart door isolatie, is de milieu-impact van cementproductie nadelig.


Een ander nadeel van vloerisolatie met schuimbeton, is dat het de ondervloer afsluit. Wanneer daar leidingen en buizen liggen waar ooit werkzaamheden nodig zijn, is dit niet meer mogelijk. Een lekkende leiding bijvoorbeeld, kan zo zorgen voor betonrot of vocht- en schimmelproblemen in de kruipruimte.


Als we het verschil tussen schuimbeton en TONZON vloerisolatie tegen elkaar afwegen, kiezen we bij ISOSEL heel bewust voor TONZON. Het is een isolatiemethoden met toekomstbestendige opties en bovendien een systeem dat de kruipruimte toegankelijk houdt.


Het beste alternatief voor vloerisolatie met schuimbeton

Bij ISOSEL Vloerisolatie zien we duidelijk verschil tussen schuimbeton en TONZON. ISOSEL werkt exclusief met de revolutionaire TONZON isolatiemethode, die sinds 1980 bewezen effectief is. TONZON voorkomt warmteverlies door de combinatie van bodemfolie en thermoskussens, wat resulteert in warme vloeren en een beter wooncomfort.


Deze materialen zijn milieuvriendelijk, bevatten geen schadelijke stoffen, en bieden een unieke isolatie door warmteverlies naar koude kruipruimtes en funderingsmuren te minimaliseren. Dit maakt TONZON tot een uitstekend alternatief voor schuimbeton.


Informatie aanvragen
  • nadelen van schuimbeton bij vloerisolatie

    vloerisolatie bij vloerverwarming

    vloerisolatie bij vloerverwarming 

    Oplossingen bij water in de kruipruimte

Het concrete verschil tussen schuimbeton en TONZON vloerisolatie

TONZON is een innovatieve vloerisolatiemethode die gebruikmaakt van thermoskussens en bodemfolie. De bodemfolie voorkomt vochtopstijging uit de kruipruimte, terwijl de thermoskussens warmteverlies naar de koude kruipruimte en funderingsmuren minimaliseren, vergelijkbaar met de werking van een thermosfles.


Deze combinatie zorgt voor droge, warme vloeren, voorkomt schimmel- en huisstofmijtgroei en verbetert het wooncomfort zonder schadelijke stoffen. De compartimenten van de folie worden pas gevuld met lucht wanneer de kussens onder de vloer zijn aangebracht. Dit maakt het systeem ook in ondiepe kruipruimten goed toepasbaar.


GRATIS inspectie

Groot verschil tussen schuimbeton en TONZON in isolatiewaarde

Het verschil in isolatiewaarde tussen TONZON en schuimbeton is aanzienlijk. Schuimbeton heeft een lambda-waarde (λ-waarde) van ongeveer 0,08 tot 0,12 W/m·K, wat betekent dat het matig isolerend is en relatief veel warmte doorlaat. TONZON daarentegen heeft een veel lagere lambda-waarde; de thermoskussens kunnen een isolatiewaarde bereiken die gelijkwaardig is aan een dik pak traditionele isolatie, doordat ze de warmtestraling tot vrijwel nul reduceren. Dit maakt TONZON een veel effectievere keuze voor vloerisolatie, vooral in koude en vochtige omstandigheden, omdat het beter in staat is om warmte vast te houden en kou buiten te houden.


Toepasbaarheid van TONZON

TONZON vloerisolatie is veelzijdig inzetbaar, zowel in kelders als in woningen met ondiepe kruipruimtes. Door de flexibele en opvouwbare thermoskussens kan TONZON eenvoudig worden geïnstalleerd, zelfs in smalle of moeilijk bereikbare kruipruimtes waar andere isolatiematerialen niet goed werken. In oudere woningen biedt TONZON een oplossing voor koude, vochtige vloeren door zowel de koude straling van de grond als vochtproblemen te verminderen. Voor nieuwbouwwoningen zorgt TONZON voor uitstekende isolatie zonder de nadelige milieu-impact van schuimbeton.


Er is dus nogal wat verschil tussen schuimbeton en TONZON vloerisolatie te benoemen. Wil je weten wat de beste en meest duurzame isolatie-optie is voor onder jouw vloer? Vraag ons dan om een vrijblijvende kruipruimte-inspectie en meer informatie over het TONZON isolatiesysteem.


Informatie aanvragen

Voorbeeld kruipruimte vloerisolatie en kruipruimte ventilatie tegen vocht problemen in huis

  • verschil tussen schuimbeton en TONZON
  • verschil tussen schuimbeton en TONZON
  • Deel dit nieuws met een familielid of vriend(in).

    Isolatie jaren 30 woning
    door Rini Petersen 30 okt, 2024
    Vloerisolatie en isolatie van een jaren 30 woning, hoe pak je dat aan? Gerichte isolatie is de sleutel tot verhoogde duurzaamheid en wooncomfort van de jaren 30 woning. Lees meer over de mogelijkheden op gebied van isoleren, isolatie-subsidie en moderne isolatiematerialen voor woningen uit de jaren dertig.
    Subsidie Isolatie 2025 Groningen en Drenthe
    door Rini Petersen 07 okt, 2024
    Subsidie isolatie 2025 Groningen en Drenthe. In het voorjaar van 2024 presenteerde de Rijksoverheid een speciaal subsidieplan. De subsidie voor isolatie geldt vanaf 2025, maar huiseigenaren kunnen nu al starten met woningisolatie. De subsidieregeling voor vloerisolatie en spouwmuurisolatie kan achteraf worden aangevraagd.
    schuimbeton en TONZON
    door Rini Petersen 02 sep, 2024
    Dit wil je weten over vloerisolatie: wat is het verschil tussen schuimbeton en TONZON bodemisolatie, kruipruimte-isolatie en vloerisolatie? Isoleren brengt vragen met zich mee. Wat is de beste isolatie voor onder uw vloer ? Lees meer over de verschillen tussen schuimbeton en het TONZON isolatiesysteem.
    Share by: