Blog Layout

Oplossingen water in de kruipruimte

Oplossingen bij water in de kruipruimte

Zijn er vochtproblemen onder de vloer, zoals grondwater in de kruipruimte, optrekkend bodemvocht in de kelder of water in de kruipruimte via de wanden? ISOSEL Vloerisolatie stopt vochtproblemen in kruipruimten.


Achter vochtproblemen in de kruipruimte kunnen diverse oorzaken steken. Wat deze allemaal gemeen hebben is dat ze gevolgen hebben, variëren van licht tot zeer ernstig. Vochtproblemen in de kruipruimten verdienen altijd de nodige aandacht omdat ze structureel de bouwkundige staat van uw huis kunnen aantasten.


Gelukkig zijn er goede oplossingen tegen water in de kruipruimte.


Informatie aanvragen
  • Stank uit de kruipruimte?

    Oplossingen bij water in de kruipruimte

    nadelen van schuimbeton

    vloerisolatie bij nieuwbouwwoning

Diverse soorten vochtproblemen in de kruipruimte

Hoe ontstaan vochtproblemen in kruipruimten en nog belangrijker: welke maatregelen zijn geschikte oplossingen voor water in de kruipruimte? Een veelvoorkomend vochtprobleem in kruipruimtes is de aanwezigheid van grondwater. Dit kan gebeuren wanneer het grondwaterniveau stijgt, bijvoorbeeld na hevige regenval of bij een hoge grondwaterstand in uw omgeving. Het water kan via de bodem de kruipruimte binnendringen en daar blijven staan.


Gratis inspectie en hulp

Via de bodem en wanden optrekkend vocht

Optrekkend bodemvocht is een ander veelvoorkomend probleem waardoor kruipruimten veranderen in vochtige onaangename ruimten met een slecht klimaat. Bij optrekkend vocht ‘trekt’ het vocht via capillaire werking de muren en vloer in. Dit gebeurt vaak bij huizen met onvoldoende of beschadigde waterkering. Het gevolg van dit probleem is schade aan muren en vloeren, zoals afbladderende verf en behang. Ook zie je bij dit probleem vaak de vorming van zoutuitslag op muren.


Vochtproblemen? Het leidt al gauw tot een oncomfortabel woonklimaat

Water kan ook via de wanden de kruipruimte binnendringen, vooral bij regen of slechte afwatering rondom de woning. Dit kan leiden tot een constant vochtige kruipruimte, zelfs als het grondwaterpeil laag is. Achter dit probleem kunnen oorzaken schuilgaan als een slechte of verstopte drainage, problemen met de waterdichtheid van de constructie van de fundering of scheuren in de funderingsmuren. Als gevolg van dit type waterschade verouderen bouwmaterialen sneller dan normaal. Er treedt een verhoogde luchtvochtigheid in huis op, wat leidt tot een oncomfortabel woonklimaat.


Oplossingen van water in de kruipruimte door Isosel Vloerisolatie

Een goede vloerisolatie zorgt ervoor dat vochtproblemen onder de vloer een halt wordt toegeroepen. Hoe zit dat, isolatie als een van de oplossingen bij water in de kruipruimte? Dit heeft alles te maken met het type isolatiesysteem. ISOSEL Vloerisolatie biedt een effectieve oplossing voor vochtproblemen in de kruipruimte met het innovatieve TONZON systeem en met EPS++ Parels. Het TONZON systeem bestaat uit twee hoofdcomponenten: een speciale bodemfolie en isolerende thermokussens. Lees hier meer over EPS Parels.


Informatie aanvragen
  • nadelen van schuimbeton bij vloerisolatie

    vloerisolatie bij nieuwbouwwoning

    nadelen van schuimbeton

    Oplossingen bij water in de kruipruimte

Oplossingen bij water in de kruipruimte: TONZON bodemfolie

De bodemfolie van TONZON is een speciale, dikke scheurvaste en waterdichte folie die op de bodem van de kruipruimte wordt aangebracht. Deze folie voorkomt dat vocht vanuit de bodem de kruipruimte binnendringt. Door de bodem af te sluiten, wordt ook voorkomen dat schadelijk radongas vanuit de bodem in uw woning terechtkomt. Radongas is kleurloos, geurloos en smaakloos, waardoor het zonder speciale apparatuur niet waarneembaar is. Radon komt vooral voor in gebieden met veel graniet en schaliegesteente, maar kan ook in andere bodems en bouwmaterialen aanwezig zijn. Radongas vormt een gezondheidsrisico omdat het radioactief is en bij inademing schade aan de longen kan veroorzaken.


GRATIS inspectie

Thermokussens

Naast de bodemfolie als oplossing tegen water in de kruipruimte hebben de thermokussens van TONZON ook een bewezen functie. Het gaat daarbij om isolerende kussens die tegen de onderzijde van de vloer worden bevestigd. Deze kussens creëren een isolerende luchtlaag die voorkomt dat koude lucht vanuit de kruipruimte de vloer kan afkoelen. Hierdoor blijft de vloer warmer en wordt de energie-efficiëntie van uw woning verbeterd.


Het TONZON bodemisolatiesysteem is een effectieve oplossing bij water in de kruipruimte. Samen met de bodemfolie zorgen de thermokussen voor een droge, goed geïsoleerde kruipruimte.


Informatie aanvragen

Hoe werkt dit systeem als oplossing bij water in de kruipruimte?

Het TONZON systeem werkt door het volledig afsluiten van de kruipruimte voor vocht en kou. De bodemfolie zorgt ervoor dat er geen vocht meer vanuit de bodem de kruipruimte kan binnendringen, terwijl de thermokussens de vloer isoleren en warmteverlies voorkomen. Dit systeem zorgt niet alleen voor een droge kruipruimte, maar ook voor een aanzienlijke verbetering van het wooncomfort en een verlaging van de energiekosten.


  • Voorkomt vochtproblemen vanuit de bodem en wanden.
  • Vermindert warmteverlies en verbetert de energie-efficiëntie.
  • Voorkomt schimmelvorming en slechte geuren.
  • Zorgt voor een warmere vloer en aangenamere leefomgeving.
  • Langdurige oplossing zonder onderhoud.
  • Ook plaatsbaar in ondiepe kruipruimte voor kruipruimte isolatie en kruipruimte isolatie.


TONZON en Isosel Vloerisolatie zorgen voor oplossingen bij water in de kruipruimte

Heeft u last van vochtproblemen in uw kruipruimte? Laat het niet langer uw wooncomfort en gezondheid beïnvloeden. Neem vandaag nog contact op met ISOSEL Vloerisolatie en ontdek hoe het TONZON systeem u kan helpen om uw kruipruimte droog en geïsoleerd te houden. Onze experts staan klaar om u te adviseren en een oplossing op maat te bieden. Gebruik het contactformulier op deze website of bel ons voor een vrijblijvend adviesgesprek.


Informatie aanvragen

Voorbeeld kruipruimte vloerisolatie en kruipruimte ventilatie tegen vocht problemen in huis

  • Oplossingen bij water in de kruipruimte
  • Oplossingen bij water in de kruipruimte
  • Deel dit nieuws met een familielid of vriend(in).

    schuimbeton en TONZON
    door Rini Petersen 02 sep, 2024
    Dit wil je weten over vloerisolatie: wat is het verschil tussen schuimbeton en TONZON bodemisolatie, kruipruimte-isolatie en vloerisolatie? Isoleren brengt vragen met zich mee. Wat is de beste isolatie voor onder uw vloer ? Lees meer over de verschillen tussen schuimbeton en het TONZON isolatiesysteem.
    vloerisolatie bij vloerverwarming
    door Rini Petersen 29 jul, 2024
    Welke vloerisolatie bij vloerverwarming kiezen? Vloerisolatie en vloerverwarming, hoe zit dat? Past TONZON vloerisolatie bij vloerverwarming of kies je beter voor kruipruimte of vloerisolatie met EPS-parels? Vindt antwoord op de vraag welke vloerisolatie je het best kiest als je vloerverwarming hebt.
    condensvorming tegen purschuim
    door Rini Petersen 01 jul, 2024
    Condens tegen purschuim onder de vloer, wat te doen? De oplossing ligt vaak in het aanbrengen van verbeterde isolatie en ventilatie. Vocht en condens ontstaan als gevolg van onvoldoende ventilatie, fouten bij het aanbrengen van het purschuim en omgevingsfactoren zoals wateroverlast of slechte afwatering.
    Share by: