Isosel vloerisolatiespecialist, Erkend Tonzon Kruipruimte- en vloerisolatie partner | Bel: 085 060 2855
Dat het mogelijk is om met weinig middelen veel te bereiken, dat gaat zeker op voor radiatorisolatie. Radiatoren geven warmte af aan de ruimte, waardoor de binnentemperatuur aangenaam aanvoelt. Maar ongezien zijn radiatoren ook energievreters omdat de warmte ook wordt afgegeven aan de koudere buitenmuur. Er gaat warmte via de muur verloren. Hierdoor wordt niet alle energie optimaal benut. Het isoleren van radiatoren helpt om de warmte niet via buitenmuren te laten ontsnappen. Het resultaat: minder warmteverlies, fijner wonen, meer energie besparen!
Er zit logica in de gedachte dat radiatoren vaak onder een raam geplaatst worden. Verborgen in een convectorput of onder een vensterbank en eventueel voorzien van een radiatorombouw, vallen radiatoren niet op en staan ze zo min mogelijk in de weg. Maar juist deze plaatsing zorgt ook voor het wegstromen van warmte. En daarmee voor onnodige energiekosten. Om warmteverliezen te verminderen, loont het isoleren van radiatoren. Dit gaat zelfs erg eenvoudig. Maar voor we hier meer over vertellen, leggen we eerst uit wat de oorzaak is van energieverlies door radiatoren.
Dit klinkt raar. Want radiatoren behoren te zorgen voor warmteafgifte. Hoe is dit te rijmen met koudebruggen? Koudebruggen zijn als het ware gaten in de isolatie waar warmte van binnen naar buiten kan ontsnappen. Bijvoorbeeld bij slecht op elkaar aansluitende isolatie met naden, op locaties die moeilijker te isoleren zijn zoals langs leidingen, of het compleet ontbreken van isolatie.
Als de verwarming is uitgeschakeld, koelt de wand achter de radiator af. Ook de buitenmuur is kouder dan de binnenmuur. Wanneer de radiator warm wordt dit opgenomen door de koudere muren achter de radiator. Dit is een koudebrug. De warmte die de muur opneemt, gaat ten kostte van de warmte die aan de ruimte kan worden gegeven.
Om optimaal te kunnen verwarmen, moeten radiatoren altijd zo vrij mogelijk worden gehouden. Meubels of gordijnen die voor een radiator staan of hangen, blokkeren de stralingswarmte. Maar zoals gezegd stralen radiatoren niet alleen warmte uit naar de kamer. Ze doen dit ook naar de muur achter de verwarming. Veel warmte verdwijnt op deze manier onbenut. Dit type warmteverlies is te voorkomen met radiatorisolatie. Het principe is even simpel als doeltreffend: een speciale folie stopt de warmteafgifte naar de achterwand.
Bij een gemiddelde kamertemperatuur van 20 graden kan – wanneer de verwarming aanstaat- een niet geïsoleerde wand achter de radiator tien graden hoger zijn. Deze warmte wordt door de wand geabsorbeerd en is geen stralingswarmte. Met radiatorfolie wordt de lucht achter de verwarming nog altijd opgewarmd, maar veel minder. De warmte is gelijk aan de kamertemperatuur. Deze lucht kan via circulatie de kamer instromen, maar de muur achter de radiator zal geen extra warmte van de radiator absorberen. Dit spaart energie.
Milieu Centraal gaat uit van een besparing van 10 m3 gas per m2 per jaar. Ook wanneer uw woning geïsoleerd is, is met radiatorfolie besparing mogelijk. Omdat de kosten voor radiatorfolie zeer vriendelijk zijn, heeft u de investering er – ook in een woning met muurisolatie- snel uit.
Op gebied van isolatie zijn er grofweg twee manier om de warmte die radiatoren overbrengen zo min mogelijk verloren te laten gaan:
Bij deze eenvoudig toe te passen vormen van isolatie wordt dus een isolatielaag achter de radiator op de muur geplaatst, of aan de achterzijde van de radiator zelf.
Wij werken met de radiatorisolatie oplossingen van TONZON. Een van de oplossingen is HR-radiatorfolie die aan de achterzijde op de radiator zelf wordt bevestigd. De folie valt niet op, maar doet ondertussen zeer effectief haar werk. De folie beïnvloedt niet of nauwelijks de warmtestroming (convectievermogen) van de radiator, omdat deze folie zelf geen warmteweerstand heeft. Dit in tegenstelling tot traditionele radiatorfolie die wel warmteweerstand heeft. Die zijn dan ook niet geschikt om op de radiator te plakken, maar worden achter de radiator op de muur geplaatst.
Wanneer u radiatorisolatie overweegt, zijn de isolatiesystemen van TONZON een duurzame keus. De energie die nodig is voor grondstoffen en productie zijn gering. Het systeem is ook zeer compact te vervoeren wat een positieve bijdrage levert aan het verminderen van de ecologische voetafdruk.
Warmteverlies bij radiatoren ontstaat wanneer de altijd koudere buitenmuur achter de radiator warmte absorbeert. Muurisolatie verhindert deels de uitstroom van warmte via de muur, maar ook dan er is nog altijd een energiebesparende oplossing. De HR radiatorisolatie van TONZON blokkeert de warmtestraling van de radiator naar de muur. Klassieke radiatorisolatie bestaat uit een warmte reflecterende folie die op de muur achter de radiator is aangebracht.
Bij traditionele isolatie, dus met een isolatielaag achter de verwarming op de wand, wordt alleen het probleem van warmteverlies via de gevel opgelost. TONZON HR-Radiatorfolie, de speciale folie die direct aan de achterzijde van de radiator wordt aangebracht, reduceert warmte uitstraling bijna volledig. Namelijk voor bijna 99%. Terwijl de radiator zijn warmte afgeeft aan de ruimte, is er dus bijna geen verlies van warmte meer richting de koude buitenwand.
Stralingswarmte van radiatoren werkt op twee manieren. De eerste is dat er warmte wordt uitgestraald. De tweede is dat de lucht wordt verwarmd die door circulatie wordt verspreidt. TONZON HR-radiatorfolie zorgt ervoor dat de stralingswarmte niet wordt afgeven aan de verkeerde zijde van de radiator, namelijk aan de wand. Ook is de folie zo dun dat de folie zelf direct warm is. De lucht die tegen de warme folie komt wordt dus niet afgekoeld en kan zonder warmteverlies worden afgegeven.
Bij radiatorfolie die achter de radiator op de wand wordt aangebracht, gaat het om het reflecteren van warmte. Maar ook bij dit principe is TONZON radiatorfolie in het voordeel. Klassieke folies reflecteren tussen de 80 en 90% van de warmtestraling. Er gaat dus nog altijd warmte verloren. Daar komt bij dat klassieke folie niet mooi is om te zien. Met als gevolg dat de reflecterende folie meestal zo gesneden wordt dat deze minimaal boven de radiator uitsteekt. Terwijl daar juist de meeste warmte ontstaat. Een belangrijk nadeel is dat in vochtige ruimten, zoals een badkamer of keuken, achter klassieke folie schimmelvorming kan ontstaan. De radiator muurfolie van TONZON heeft dit probleem niet.
De radiator wordt gedemonteerd voor montage. Wanneer u kiest voor HR-isolatiefolie brengen we het isolatiemateriaal vervolgens aan op de gehele achterzijde van de radiator. Bij muurisolatie is dit uiteraard op de wand. Muurfolie wordt zorgvuldig bevestigd zodat er geen condens of vocht vanuit de ruimte achter het isolatiemateriaal kan komen. Want tenslotte is schimmelvorming een heel ander, maar even ongewenst probleem als warmteverlies!
Isosel is gespecialiseerd in kruipruimte isolatie, kruipruimte ventilatie en dakisolatie. Onze klanten vragen ons vaak of we daarbij ook meteen radiatorisolatie kunnen verzorgen. Bent u geïnteresseerd in het laten aanbrengen van radiatorisolatie door Isosel Vloerisolatie in combinatie met vloer- of kruipruimte isolatie? Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met ons op.
Vraag een vrijblijvende offerte op locatie aan of bel naar 085 060 2855
Contact opgenomen met Tonzon omdat ik eerder 2 bedrijven over de vloer heb gehad voor een offerte die aangaven dat er in mijn kruipruimte enkel PUR kon worden toegepast als isolatiemateriaal. Uiteindelijk ben ik via Tonzon in contact gebracht met de Firma Isosel. Selman van Isosel kwam bij mij om een offerte uit te brengen. Erg vriendelijke man die de klus samen met zijn top collega voor ons heeft uitgevoerd. Alle spullen netjes opgeruimd. Samen een formulier ingevuld voor 10 jaar garantie op het geleverde werk/isolatiemateriaal. Ik zou deze partij aan iedereen aanbevelen.
Vanwege de grote oppervlakte van het huis, en de stook kosten gaan kijken naar het besparen van stookkosten. Ik ben op internet gaan zoeken naar vloer isolatie, en kwam al gauw uit bij Isosel, zij maken gebruik van hoogwaardige producten van Tonzon. De eigenaar Selman kwam al snel een offerte maken, en legde ook keurig uit wat er allemaal ging gebeurde, en ook waarom zij met Tonzon werkte. Hij was vakkundig, en erg betrouwbaar. Twee weken later was m’n hele vloer geïsoleerd na twee dagen hard werk van hun. Ik was eerst een beetje sceptisch over de werking, maar merk echt meteen verschil. De vloer voelt veel warmer aan, en de warmte blijft beter in huis hangen. Ik kan het iedereen aanraden om dit te laten doen door Isosel.
Ik was altijd een beetje sceptisch wat betreft vloerisolatie. Zou dat nou echt zo'n verschil maken? Na lang aarzelen toch besloten om het te doen, met Tonzon. Zij brachten mij in contact met de firma Isosel uit Wassenaar. De communicatie liep perfect, de heren van Isosel waren voorkomend, afspraken werden stipt nagekomen en bovenal er werd zeer professioneel werk geleverd. Voor hen misschien minder in de benarde kruipruimte, maar voor mij was het een genot de mannen onder de vloer in alle rust hun klus te horen klaren. Noch sceptisch wat betreft vloerisolatie? Nee!!! Vrijwel direct meenden we een verschil in klimaat te ervaren in de benedenkamers. Pas echt duidelijk werd het in de dagen erna, toen het bovendien nog begon te sneeuwen en er een ijskoude oostenwind opstak (6-2-2021). De thermostaat kon lager en de elektrisch verwarmde voetenzak die ik van Sinterklaas kreeg zal binnenkort op Marktplaats staan :-) Dat alles dankzij de mannen van Isosel. Perfect. Voor mensen die twijfelen, zoals ik deed, neem contact op met Tonzon. Ze werken met lokale installateurs. Die van ons - Isosel - verdient een tien met een griffel.
Vraag uw gratis advies aan onze isolatiedeskundigen.
Het isoleren van de kruipruimte onder de vloeren is een belangrijke stap bij het bouwen van een beschermende thermische laag rond een huis en het maximaliseren van de energie-efficiëntie. ISOSEL heeft jaren ervaring in verschillende regio's als vloerinstallatie specialist. We komen graag bij u langs voor een gratis kruipruimte inspectie.
Op zoek naar een spouwmuurisolatie specialist in Den Haag of Zuid-Holland? Bekijk dan onze andere website.
Al onze medewerkers zijn VCA gecertificeerd.
Westvlietweg 60d
2491 ED Den Haag
Maandag t/m Vrijdag: 09:00 / 17:30
Volg ons ook op social media.
© Alle rechten voorbehouden ISOSEL vloerisolatie | Algemene voorwaarden | Privacy | Webdesign & Marketing: Webcontent Marketing